Projekt Red Havet

Ryd op i verdenshavene mens vi rengør dit hjem

Vidste du, at der bruges 3 millioner vandflasker i timen, og mindre end 30% bliver genanvendt? Samtidig bruges der 1 million engangsplastikposer til dagligvarer hvert minut.

Vidste du at

Mindre end 1%

af nyt plastik produceret hvert år, bliver genbrugt.

8 millioner

tons plastik bliver smidt i havet hvert år.

25.3 milliarder

plastikrør bliver brugt hvert år i Europa.

Plastik Verden

Vores verden er omgivet af plastik. Vi bruger forskellige typer af plastik i hverdagen, og nogle af dem kan genanvendes – disse kaldes skrot plast, men det er ikke alle typer for plastik der kan det. Desværre kan engangsplastik ikke genanvendes og genbruges. Disse plastiktyper dybt nede i havene vil fortsætte med at blive mindre og mindre, men vil aldrig nedbrydes.

To kvinder som samler skrald op fra verden
En kvinde som hjælper en fisk ud af plastik skrald

Resultatet

Vi spilder mere end vi genanvender, og mange organisationer ignorerer de gældende regler. Hvert år frigives 5,25 billioner partikler af plastik (270.000 metriske ton), som udgør mindre end 1% af den samlede mængde af ny plastik der bliver produceret. På verdensplan genereres der 2,5 milliarder metriske ton affald, hvoraf 275 millioner metriske ton af det er plastikaffald. Hvert år havner der 8 millioner metriske ton plastik i havene.

Hvis vi ikke gør noget ved det i dag

Inden 2026 vil verdenshavene være fyldt med ét ton plastik for hver tre tons fisk, hvis vi ikke handler nu! Desværre er plastik blevet fundet i 90% af alle havfugle og i 52% af skildpadderne. Ved at genoprette havene kunne vi give en sund fiskemiddag til 1 milliard mennesker konsekvent.
En symbolsk skildpadde med illustreret plastik skrald i maven
En kvinde som fisker skrald ud af havet

Hvordan du bidrager til projektet

Vi har indgået partnerskab med førende organisationer for at rydde verdenshavene for plastik. Ved at benytte dig af Renly’s rengøringsservices støtter du automatisk rensningen af 14.255 liter vand pr. rengøring.

Få et uforpligtende tilbud

Få din første rengøring allerede inden for 5 hverdage

Hos Renly får du et uforpligtende tilbud inden for 24 timer. Accepterer du tilbuddet får du tilbudt første rengøring allerede inden for 5 hverdage garanteret.*

* Gælder ikke hen over jul og nytår.

1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right